martes, 10 de mayo de 2011

15.- Nola bizirik iraun Mx-n

    Mx-n bizirik iraunteko gauzatxo bat da beharrezkoa. Ez da kemena, ez ausardia, ezta sortea ere. Mx-n bizirik irauntzeko behar dan gauzarik garrantzitsuena pazientzia da. Berdin da zer egin nahi duzun, edozein modutan ere, birritan edo hirutan joan beharko zara, bidai bakoitzean zerbait falta zaizula esango bait dizute. Edozein lekutara zoazela, gutxienez ordu bete itxaron beharko duzu inor kasu egin baino lehen, eta edozer gauza behar duzula konturatzen bazera, naiz eta torloju bat izan, jakin behar dozu seguruenik goiz guztia galduko dozula. Hala ta guztiz, jendea maitagarria da.............
    Para sobrevivir en Mx solo es necesaria una cosa. No es valor, ni poder, ni tan siquiera suerte. Para sobrevivir en Mx lo más importante es la paciencia. Da igual lo que quieras hacer, en cualquier modo, tendrás que ir dos o tres veces porque cada vez que vayas te dirán que te falta algo. Cuando vayas a cualquier sitio tendrás que esperar una hora para que te atiendan, y cuando te des cuenta que necesitas algo, aunque sea un tornillo, te tienes que hacer a la idea que vas a perder toda la mañana. Aun así, la gente es encantadora.............

    Eta orain barriro EKIN Mx-ra. Gaur ipini ditugu martxan lehenengo hiru makinak. Hori bai, lehenengoa  41. izan da eta Sergio Alejendro Glez. izan da martxan ipini duen lehengo pertsona. Beraz bera izan dugu EKIN Mx-n produkzioko lehenengo txispak atera dituen pertsona.
    Y ahora volvemos a EKIN Mx. Hoy hemos puesto en marcha las tres primeras mákinas. Eso si, la primera ha sido la Nº 41 y Sergio Alejandro Glez. la persona que la ha puesto en marcha. Por lo tanto, podríamos afirmar que él ha sido la primera persona en sacar chispas de producción en EKIN Mx.
   







    Pabiloia ikusita, jada beste itxura bat du. Makina bakar bat falta da heltzeko. Hori bai, inaguraziorako genekarren ardo botilak, txakolina, gazta eta pernila mugan geratu dira, jejeje. Oingo astien zehar espero dugu makina guztiak martxan jartzea eta datorren astian zehar bierra etorri ahala, produkzio normala ateratzia. Beraz esan dezakegu, oingoan bai, martxan hasi garela............. 
    Mirando el pabellón, tiene otra pinta. Solamente queda una máquina por llegar. Eso si, las botellas de vino, el txakoli, el queso y el jamón que traíamos para la inaguración se han quedado en la frontera, jejeje. A lo largo de esta semana esperamos poner en marcha todas las máquinas y a medida que transcurra la semana que viene, ir empezando a sacar la producción normal. Por lo tanto, podríamos decir, ahora sí, que hemos empezado......



 Jantokia mahai ta guzti....


Ofizinak altzairuekaz.....



eta nola ez..............


GUADALUPE-ko AMABIRGINA, geure arimak gordetzeko.

1 comentario:

Unknown dijo...

Aupa Joseba, soy Pablo de K2K. Ayer me enteré por Jabi de que habías abierto este blog, está fenomenal!!! Así podemos seguir vuestras peripecias aunque sea desde la distancia.
Pues nada, ánimo, disfrutad de la experiencia y dales un abrazo de mi parte al resto del equipo que andáis por ahí.